Artikelempfehlungen
Artikelbeschreibung


PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére és ápolására )

PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
  • PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
  • PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
  • PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
  • PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
  • PNZ KÜLTÉRI OLAJ - AUSSENÖL METÁL EFFEKT 2.5 lit (kültéri és beltéri fa felületek védelmére, színezésére  és ápolására )
106,75 EUR

Tartós környezetbarát természetes növényi olajokból készült színezett faolaj kültéri és beltéri fafelületek védelmére és színezésére. Minden fára vagy fa -jellegű felületre alkalmazható, az un. "hazai" fafajtákon megfelelő gomba-penész-rovar elleni alapozás után. A trópusi fáknál alapozás nem feltétlenül szükséges.
Minden kültéri vagy beltéri fa- építmény kerti bútor faborítás terasz kerítés...stb. kezelésére alkalmas.
Padlófelületek kezelésére is alkalmazható!
Kiadóssága a felület minőségétől függően 10-15 m2/liter.
Korábban már olajozott vagy lazúrozott felületek felújítására is kitűnő!
  • Kül............

    Természetes favédőszer - nem mérgező
    (a DIN 53160/ EN 71-3 szerint gyerekjátékora alkalmas, a DIN 53161.1.2. szerint nyál és izzadtságálló
    Tulajdonságok
    Évszázados receptúrák alapján, kültéri fafelületek védelmére kifejlesztett, nem filmképző, mélyimpregnáló hatású favédőszer. Ellentétben a filmképző bevonatokkal, a PNZ Aussenöl - Kültéri olaj a fa sejtfalaira tapadva, mint egy természetes védőgyűrű, erősen vízlepergető hatású, időjárás- és UV-álló felületet képez, ami nagyon lassan bomlik le, és a fa zsugorodását, dagadását, a repedésképződést jelentősen csökkenti.
    Felhasználási terület
    Hazai és egzotikus faanyagok nemesítésére és védelmére alkalmas, új és felújító bevonatként. Homlokzatburkolatok, ablakok, zsalugáterek, ajtók, kerti házak, garázskapuk, épületszerkezetek, kerti bútorok, balkonok, kerítések, játszóeszközök, szegélydeszkák, teraszburkolatok védelmére használható.
    Alkalmazás
    Olajfestékeket, vastag bevonatokat, valamennyi póruszáró régi bevonatot csiszolással, maratással, égetéssel el kell távolítani. Az alap legyen szilárd, szívóképes és pormentes. A nyitott pórusú bevonatokat meg kell csiszolni és tisztítani. A fa nedvességtartalma nem lehet 18 % felett. A bedolgozási hőmérséklet legyen 8°C felett. A terméket felhasználás előtt és közben jól fel kell keverni. A bevonat különböző felületeken eltérő hatású, ezért alkalmazás előtt feltétlenül próbabevonatot kell készíteni. Kékülés és korhadás ellen javasolt a PNZ Imprägniergrund W - Impregnáló alapozóval történő előkezelés. A színes PNZ Aussenöl - Kültéri olajat ecsettel, szórással, hengerrel vagy mártással hordjuk fel a száraz, tiszta, fagymentes felületre. Legkevesebb 12 óra száradás után hordjunk fel egy második, illetve egy harmadik réteget. A hosszabb élettartam és magasabb kopásállóság érdekében (pl. járófelületen) javasoljuk a színes rétegekre egy színtelen réteg felhordását. Függőleges vagy ferde, időjárásnak kitett felületeken javasolt vízlepergető zárófelület kialakítása PNZ Wasserblocker - Vízlepergető bevonattal.
    Karbantartás
    A felület állapotát ellenőrizzük évente, ahol kopást tapasztalunk, kenjük át egy rétegben a színtelen változattal. Rendszeres karbantartással a felület tartóssága kevés munkával szinte korlátlan lesz.
    Kiadósság
    1 liter kb. 15 m2-re első rétegnél, a fafelület típusától és minőségétől függően (fűrészelt, gyalult vagy csiszolt felület). Bordázott faanyagokon a tényleges felület a mért 1,3-1,8-szorosa.
    Tárolás
    Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig forgalomba hozható. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A későbbiekben felhasználható.

    Eszközök tisztítása
    Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.
    Színek
    • eiche/olive - tölgy/oliva
    • kirschbaum/kastanie - cseresznye/gesztenye
    • lärche - vörösfenyő
    • natur - natúr
    • opalweiss - opálfehér
    • zirbel/pinie - cirbolya/fenyő
    A színek egymással keverhetők.
    Azonos színek esetén a különböző gyártási szériák közt lehet minimális árnyalateltérés, ezért ha különbözik az edények alján a sorozatszám, érdemes felhasználás előtt egy nagyobb edényben összekeverni, hogy egységes legyen.
    A színtelen változat nem védi a faanyagot az UV-sugárzástól, ezért alkalmazása kültéren önmagában nem javasolt.

    Összetevők:
    Nemesített természetes olajok, szója-, napraforgóolaj, ellenőrzött összetételű repceolaj, bogáncsolaj, fagyanta, fenyőolaj, izo-alifátok, ólommentes szárítók, vasoxidpigment, titánfehér. Száradás után szagmentes. Mérgező összetevőktől mentes.
    Biztonsági előírások:
    Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
    A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
    Fontos:
    A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


  • méret 
    0.75
    Artikel-Nr.
    4232
    Gewicht
    3 kg/db
dő kód: