Artikelempfehlungen
Artikelbeschreibung


PNZ BANGKIRAI OLAJ /teak olaj/ 5.0 lit (egzotikus fafajták kezelésére)

PNZ BANGKIRAI OLAJ /teak olaj/ 5.0 lit (egzotikus fafajták kezelésére)
 • PNZ BANGKIRAI OLAJ /teak olaj/ 5.0 lit (egzotikus fafajták kezelésére)
166 EUR

Természetes növényi olajakból készült tartós környezetbarát faolaj,elsősorban egzotikus fák kezelésére, de alapozással más fafajtákra is használható, természetes teak színű /vörösesbarna/ faolaj.
Teraszpadlókra, lépcsőkre és más járófelületekre is alkalmas.
kiadóssága:az anyag fajtájától, és a felület minőségétől függően 10- 15 m2/lit/réteg.

 • PNZ BANGKIRAI-ÖL - Bangkirai olaj (teak olaj)


  Egzotikus fákhoz - természetes színű
  Tulajdonságok:
  Természetes olaj egzotikus fatípusok felületére. Nagy ellenálló képességű, időjárásálló. Megvédi a faanyagot az UV sugárzás káros hatásaitól. Száradás után szagtalan. Méreganyagtól mentes. Száradás után nem fog, nem foltozza a ruhát.
  Alkalmazási terület:
  Elsősorban egzóta fákból készült padlók, teraszpadlók, bútorok, kerti bútorok, faborítások védelmére kül- és beltéren, vizes helyiségekben is. Bangkirai, iroko, mahagóni, meranti, nyatoh, robble, jarrah, belinga, duglászfenyő, akác, tölgy, vörösfenyő és cédrus felületekre alkalmas.
  Alkalmazás:
  A felület legyen száraz, tiszta, pormentes. Algától, zsírtól és más szennyeződésektől tisztítsuk meg PNZ Gartenholzreiniger - Kerti bútor tisztítóval, csiszolópárnával. Az egzóták nagy része nem hajlamos a gombásodásra, penészedésre, de ha penészedésre hajlamos faanyagon használjuk, akkor alapozzunk PNZ Imprägrniergrund W - Impregnáló alapozóval. A PNZ Bangkirai-Öl - Bangkirai olajat a tiszta, kezeletlen fára ecsettel, szórással, hengerrel vagy mártással hordjuk fel két vagy három rétegben, a rétegek közt kb. 12 óra száradási idő kivárásával. A rétegek legyenek vékonyak, felhordás után 15-20 perccel ecsettel vagy polírozó szivaccsal dolgozzuk el a felesleget, ne maradjon a felületen folyékony olaj, csak amit a faanyag felszívott. Csak időjárásálló fákra alkalmazhatjuk. Az egzotikus fákon selyemfényű felületet képez. Felhordáskor és a száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen 8°C felett.
  A színes rétegekre javasoljuk egy színtelen PNZ AUSSENÖL - Kültéri olaj védőréteg felhordását, mely kopásállóbbá teszi a bevonatot.
  Minden korábbi, még hordképes bevonat ápolására alkalmas. A nem hordképes bevonatokat le kell csiszolni, majd a rétegfelépítést az előzőek szerint kell elvégezni. A különböző felületeken eltérően hat, ezért feltétlenül próbabevonatot kell készíteni. Felhasználás előtt és közben jól fel kell keverni.
  Ápolás, karbantartás
  Teraszpadlón évente egy-két alkalommal javasolt PNZ Gartenholzreiniger - Kerti bútor tisztítóval átmosni, majd egy vékony réteg PNZ Bangkirai-Öl - Bangkirai olajjal frissíteni a járófelületet. Egyéb kültéri felületeken 1-2 évente ellenőrizzük a kopást, és a kitettebb, kopottabb részeket kenjük át újra egy rétegben. A rendszeres karbantartás összességében kevesebb munkával folyamatosan szép felületet ad, így gazdaságosabb, mint a ritkán elvégzett teljes felújítás.
  Tárolás:
  Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig hozható forgalomba. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A gyakorlatban évekig eláll, a maradékot tehát érdemes eltenni későbbi karbantartásokra, javításokra..
  Eszközök tisztítása:
  Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.
  Kiadósság:
  1 liter átlagosan 20 m2-re elegendő rétegenként. A tényleges kiadósság függ a fa jellemzőitől, a felület csiszoltságától. Bordázott teraszanyagoknál vegyük figyelembe, hogy a tényleges felület a névlegesnél lényegesen nagyobb (x1,3-1,8).
  Összetevők:
  Nemesített természetes olajok, ólommentes szárítók, pigment, kobalt-bis (2-etil-hexanoát).
  Biztonsági előírások:
  Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
  A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
  Fontos:
  A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


 • méret 
  5.00
  Artikel-Nr.
  57
  Gewicht
  6 kg/db
dő kód: