Artikelempfehlungen
Artikelbeschreibung


MASID-HM1 méregmentes faimpregnáló koncentrátum 0.1 lit, 10-szeres hígításhoz (0.1 + 0.9=1.0 lit)

NEU
MASID-HM1 méregmentes faimpregnáló koncentrátum 0.1 lit,  10-szeres hígításhoz (0.1 + 0.9=1.0 lit)
20,09 EUR

Méregmentes favédőszer sürítmény valamennyi fafajtához, penész gomba és rovarkártevők ellen, faszerkezetek megelőző és megszüntető hatású védelmére és  porladó..elöregedett fafelületek fixálására az építőiparban, bútoriparban, antiktárgyak és bútorok körében, faragványok ,képkeretek védelmére és restaurálására, ...Vízzel hígítandó, kültéren és erősebb beltéri hatásoknál megfelelő védőbevonattal kell ellátni...pl. faolaj, faviasz, lazúr, lakk...stb...élelmiszerrel közvetlenül érintkező felületekre is alkalmas pl. gyerekjátékokra is, pihenésre - játékra - gyógyulásra- huzamos tartózkodásra  szolgáló helységek faszerkezerének védelmére is, bútorokra és tárolókra...stb., valamint megoldja a méhkaptárak készítőinek és használóinak régi gondját is, mert a méhekre sem ártalmas...és mégis favédőszer...!!!

 • HM1 méregmentes favédőszer

  megelőző  és megszüntető hatású minden fedett faanyaghoz

  újszerű hatásmechanizmussal

  1. Termék típusa: Természetes, méregmentes, vízzel hígítható favédőszer, amely a természetben megújulni képes alapanyagokból készül, világszerte szabadalmaztatott eljárással
  2. Összetétele: Növényi és ásványi összetevőket tartalmaz, melyek önmagukban és kombinációjukban is teljesen méregmentesek, mint: magnéziumoxid, kovasav, kaliumpalmitat, kaliumklorid, zsírsav, víz
  3. Alkalmazási cél:
  4. Megszüntető és megelőző faanyagvédelem
  5. Fafelületek nemesítése (a fa természetes struktúráját megtartja)
  6. Restaurálja, szilárdítja a megöregedett, károsodott fafelületeket
  7. UV- álló, nem szürkül, nem fehéredik ki
  8. A HN’-el kezelt fafelületek ápolt, tiszta hatást keltenek
  9. Újszerű hatásmechanizmus

  A HM1 hatása egy kristályosodási folyamaton alapul. A HM1-el kezelt fában a szer behatolási mélységében a  szer kikritályosodik, és ezáltal a rovarkártevők számára felismerhetetlenné válik, valamint  a penészgombák fejlődéséhez szükséges életfeltételek úgy változnak meg,  hogy azok fejlődését megakadályozzák.

  Ezért a HM1-el kezelt fák esetében a peszticidek, insekticidek és más mérgező biocid agyagok használata szükségtelenné válik.,

   

  1. Alkalmazási területek: Minden fedett faszerkezeten alkalmazható, valamint kültéri faszerkezeteken megfelelő csapadék elleni védőbevonattal ellátva.

   

  1. Felhordása :

                a./Előkészítés a felhordásra: A HM1 egy 10-szeres koncentrátum,  ezért   azt minden esetben 10-szeres mennyiségű vízzel  fel kell hígítani  !  Pl. 1 liter HM1- konzentrátumból  10 liter felhordható szer lesz !! A szert hígítás előtt is és felhordás előtt  is mindig jól fel kell keverni !! 10 liter felhordható szer elegendő kb. 50 m2 kétszeri kezelésére. A minimálisan szükséges felhordandó mennyiség 200 ml/m2.

                b./Felhordás :  Ecsettel, merítéssel vagy nyomás alatti telítéssel, szórással. A második réteget az első réteg száradása után hordjuk fel ! A száradást befejezettnek tekinthetjük, ha a víz elpárolgott !

  Erősen károsodott fák - öreg gerendák, öreg bútorok, tárgyak. .stb. – restaurálásánál és szilárdításánál az eljárást többször meg lehet ismételni.

  A HM1 rendszerint nem színezi el a fát, de egy enyhe selyemfényt kölcsönözhet annak. Feltétlenül készítsen először próbakezelést egy alkalmas felületen !

  Bedolgozási  utasítások :

  • károsítóval fertőzött fánál figyeljünk arra, hogy termék minden károsodott helyre eljusson !
  • Erősebb károsodás esetén a HM1-et fúrt lyukas injektálással is bejuttathatjuk a fa belsejébe. Ebben az esetben célszerű szakember közreműködésével végezni a munkát, az elvárt hatás eléréséhez.
  • A HM1 a megfelelő hatást kezeletlen fába történő beivódással éri el . A hatás  érdekében a meglévő bevonatokat, vízlepergető anyagokat valamint szennyeződéseket kezelés előtt el kell távolítani, a felületet meg kell tisztítani.
  • A HM1-et – mint minden vizes bázisú és sótartalmú anyagot nem tárolhatjuk vagy szállithatjuk korrodálódó edényben, azzal nem dolgozhatunk korrodálódó eszközökkel, a kezelendő felületekről a korrodálódó vasalatokat kezelés előtt távolítsuk el, a közeli fémfelületeket takarjuk le, a fémfelületekre fröccsenő HM1-et azonnal bő vízzel mossuk le.
  • Az esetlegesen fellépő felületi sókicsapódások nem befolyásolják a HM1 hatásosságát.
 • méret 
  1.0
  Artikel-Nr.
  601
  Status
  NEU    
  Gewicht
  100 g/db
dő kód: