Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hírek
2021.04.11 13:18

- Kerti bútorok olajozása viaszolása ápolása..

Kerti bútorok ápolása

A fa kerti bútorok tisztítása, felületkezelése, ápolása PNZ tisztítószerekkel,
PNZ olajokkal, PNZ viaszokkal.


Új kerti bútor:
    "Hazai " fákból készült kültéri fa kerti bútorok  megfelelő és rendszeres felületvédelemmel, favédelemmel ellátva tudják ellátni feladatukat.

   A trópusi fák

        sok esetben nem is igényelnek tartósítást, PNZ olajokkal, viaszokkal  való felületkezelésük sok esetben szépészetei okokból történik (a fa szürkül, fakul...), más esetekben a fa nedvszívó képességet kell korlátozni, portaszító, szennyeződéstaszító, jobban tisztítható felületet kell kialakítani (pl. padló, lépcső, asztallap.........), nem annyira tartósítási, mint inkább praktikus okokból.

  - A nem trópusi fafajták kültéri
alkalmazása esetében ezért minden esetben javasoljuk valamilyen impregnálószer alkalmazását , amivel a fa rovarok elleni védelmét , penész,  - gomba elleni védelmét igyekszünk fokozni. Ilyen alapozó a PNZ IMPREGNIERGRUND, PNZ impregnáló alapozó. Az impregnáló alapozás után lehet a kiválasztott PNZ kültéri faolajjal vagy faviasszal kezeni afelületet.(PNZ bangkirai olaj, PNZ aussen-öl kültéri olaj, PNZ kültéri faviasz, PNZ COLOR OLAJ stb)

    - A nem trópusi, de magas csersav
vagy más vegyi anyag tartalmú fák esetében PNZ IZOLIERGRUND a javasolt védőszer.
Ez az izoláló alapozó nem csak a fát védi a külső hatásoktól, hanem az alkalmazott viaszt vagy olajat is, a fából kiszivárgó vegyi anyagoktól.

    - Fontos a kerti bútorok felújítása, karbantartása alkalmával a felület újrakezelés előtti alapos tisztítása. Ha ezt elmulasztjuk, a felületen lévő szennyeződés konzerválódik a felületen, csak csiszolással lesz eltávolítható, a felület egyre sötétebb lesz. A PNZ tisztítószert kenjük  fel a felületre, pár percig hagyjuk rajta, gyökérkefével keféljük át, és még annak megszáradása előtt mossuk le bő vízzel. A tisztítást pl. a PNZ KERTIBÚTOR TISZTÍTÓVAL vagy a PNZ GRUNDREIN alaptisztítóval végezhetjük.

A kerti bútorok ápolását lehetőleg az a bútor anyagának megfelelő PNZ ápolószerrel végezük.

A teak, maranti, bangkirai stb. trópusi fából készült kerti bútorokat PNZ teak olajjal, vagy a PNZ bangkirai olajjal , vagy a PNZ kültéri olajjal, vagy a PNZ COLOR OLAJJAL,  vagy a PNZ Kültéri FAVIASSZAL is végezhetjük.

Tulajdonképpen ugyanezeket a PNZ anyagokat alkalmazhatjuk a nem trópusi fák kezelésére is, de ott PNZ alapozót is kell alkalmaznunk,  több réteget kell felhordanunk, és gyakoribb utánkezelésre lesz szükség.

Havér Sándor

 

dő kód: