Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hírek
2021.04.11 13:18

- Ősz a teraszon

ŐSZ A TERASZON

ŐSZ A TERASZON

Azt tanácsolhatom, amit csak lehet, és amint szükséges, fedél alá kell azt tenni! De hát nem  mindent lehet. Ami kint marad, mert nem lehet, azt fel kell készíteni a télre.

Tuti, hogy a gyakran használt felülelek- az asztal környéke, a medence- közeli részek, a lépcső   kopottak.  Hajoljunk le közelebb, és látni fogjuk, hogy így van. Aztán a kerti locsoló, ahová ráver. Ott valószínűleg vízköves is már, esetleg szürkül is.

Azon a részen, ahol reggeltől estig éri a nap nincs is már semmi a felhordott olajból, különösen   ha cak egyszer  kentük, másutt hólyagosodva leválik, ha vastagabban volt kenve a szükségesnél.

A fák vagy növények alatt  mohosodás, penész, karcok, az edények alatt kezdődő befülledés, itt-ott madárvélemények manifesztálódott jelei.. …

A burkolatvégeken repedések jelzik az anyag múlandóságát, a csavarfejeknél   szintén kezdődik valami kis-  nem ártatlan-  feketedés..., a kifelé nyíló ajtószárny vasa íve végigkarmolta a padlót....,

Feladatok látszódnak, és nem célszerű   télire így hagyni, hogy majd tavasszal..., mert a repedéseken, bevonat- hiányokon, kezeletlen csavarfejeknél, karcolásoknál, sérüléseknél beszivárgó víz télen nehezebben szárad, viszont megfagy, és további károkat okoz.

Egy szép napos délelőttön  alapos söprés közben slaggal mossuk le a felületet, majd kenjük be PNZ kerti bútor tisztítóval, keféljük át gyökérkefével, és még megszáradás előtt alaposan öblítsük le a felületet vízzel.

Tartsunk egy kis száradási szünetet, hogy megszáradhasson, majd egy darab kb. 120-as csiszolóvászon társaságában, térdenállva  csiszolgassuk meg azokat a részeket, ahol hibákat, eltéréseket látunk.

Ha már a feleség sem talál új hibát a felületen, gondosan seperjük le,ésportalanítsuk a felületet  , majd keressük elő a PNZ AUSSENÖL vagy PNZ COLOR ÖL  megfelelő színét, és kenjük át vékonyan (!) vele a csiszolt helyeket, majd az egészet egyben

A vékonyan alatt azt értem, annyit kenjünk a felületre amennyit beiszik, de csak annyit, a felesleget oszlassuk el. Ami hagyja magát eloszlatni, azt el is kell oszlatni. Kb. egy órán át oszlatgassuk, telítgessük a felületet, majd a feleseget kíméletlenül töröljük le.

Érdemes még körömmel megkaparni a padlóvégeket, gerendavégeket. Ezeknek korábban PNZ STIRNKANTEN-WACHS kenést adtunk.

Ahol nem marad a körmünk alatt ebből a pasztaszerű viaszból, ott pótolni kell.

dő kód: