Termékajánló
Naptár
2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Hírek
2021.04.11 13:18

- Terméktanúsítások

PNZ TERMÉKTANUSÍTÁSOK

 

Környezetbarát egy festék, ha a gyártásához felhasznált anyagok a természetben újratermelődni képesek.
Környezetbarát a festék, ha gyártás. termelés nem szennyezi a környezetet.
környezetbarát a festék, ha száradáskor nem bocsat ki káros oldószereket.
környezetbarát egy festék, ha értelmes mennyiségü energia felhasználásával hozták létre.
Környezetbarát a festék, ha nem tartalmaz az élő szervezetekre, vizekre, talajra káros anyagokat.
Könyezetbarát a festék, ha okosan van csomagolva.
Környezetbarát a festék, ha amikor itt az ideje, lebomlani képes.
Környezetbarát a festék, ha a célnak megfelelő élettartamú.


A PNZ filozófia
1. Alapanyagok
A PNZ termékek alapanyagai elsősorban a mezőgazdaságból származnak, és nem a kőolajiparból. Természetes növényi olajok, méhviasz és növényi viaszok. A termékek többsége vizes bázisú, méreganyagoktól mentes. Az oldószeres termékek oldószere nem aromás, nem rákkeltő. Nem használnak kockázatos narancs- és citrusolajakat, rákkeltő hatású benzolt, toluolt, xilolt vagy kristályolajat.

2. Receptek
A termékeket évszázados, hagyományos receptekből kiindulva folyamatosan fejlesztik. Megtartják a hagyományos, természetes anyagok használatából emberöltők során felhalmozott tapasztalatokat, de közben a legfejlettebb, a nanotechnológia eredményeit is felhasználó módszerekkel teszik egyre tartósabbá, környezetkímélőbbé a termékeket. A fejlesztés nem áll meg, évről évre új eredmények bővítik a kínálatot.

3. Előállítás
A gyár a bajor erdőket átszelő patak partján, kirándulóövezetben, egy kis falu közepén működik. A német környezetvédelmi elvárások eleve magasabbak az átlagnál, de mivel ők védett természeti értékek közt, nem ipari környezetben működnek, kiemelten figyelniük kell a gyártás anyagaira, kibocsátásaira, kockázataira. A gyár széndioxid-semleges üzem, azaz a kibocsátásukkal arányos mértékben támogatják új erdők telepítését. Nemzetközi konszernektől független családi tulajdonú vállalkozás, helyben lakó alkalmazottakkal. Mind a tulajdonosok, mind az alkalmazottak rendszeres használói a PNZ termékeknek, így biztosított a minőség és a termékbiztonság iránti elkötelezettség.

4. Faanyag védelem
A PNZ bevonatok tartós, nyitott pórusú felületet adnak a faanyagnak. Nem zárják le a felületet a szintetikus lakkok és lazúrok műanyag rétegével, és így lehetővé teszik, hogy a faanyag nedvességtartalma a környezet változását követve ingadozzon. Ez tartóssá teszi a faanyagot, megnöveli élettartamát, azaz ritkábban kell cserélni azt, vagyis összességében kevesebb fát kell emiatt kivágni. Ami faanyagot mégis felhasználunk, azt így megbecsüljük, ápoljuk, a lehető legtovább használjuk.

5. Egészségvédelem
A PNZ oldószermentes termékei már száradás közben is minimális kibocsátással járnak, száradás után pedig egyik terméknek sincs utólagos kipárolgása. A bevonatok méreganyagoktól és nehézfém tartalmú pigmentektől mentesek. Nagy részük alkalmazható gyermekjátékokra, néhány akár élelmiszerrel is érintkezhet. A beltéri, nyitott pórusú fafelületek kiegyensúlyozzák a helyiség klímáját, így az egészségesebb lesz. Ahol mégis szükség van veszélyes összetevőkre (festékmarás, penészgátlás, kártevők távoltartása), ott igyekeznek a legkevésbé káros megoldást választani, és javasolják az ésszerű legkevesebb használatot.

6. Környezettudatosság
Az alapanyagok többsége megújuló, újratermelhető, tehát nem fogyóban levő készletet, ásványkincset használ. A gyár működése szigorúan ellenőrzött, kibocsátásuk erdőtelepítéssel kompenzált. A termékek a környezettudatos termékfejlesztés élmezőnyébe tartoznak, amit számos tanúsítvány is igazol. A bevonatok tartósak, sőt, rendszeres karbantartással korlátlan az élettartamuk. A PNZ termékek felhasználói környezettudatosak, mert természetes anyagokkal veszik körül magukat, tárgyaikat, lakásukat, bútoraikat fából készítik vagy készíttetik, a fát szeretik, értékét megbecsülik. Vásárlás előtt tájékozódnak, utánaolvasnak, igyekeznek felelős döntést hozni. Tudják, hogy nem az a drága, ami ma sokba kerül, hanem az ami holnap sok bajt okozhat. Tisztában vannak vele, hogy az egyre több ipari katasztrófa és egészségi ártalom nem fenntartható irány, az iparnak meg kell találnia minden műszaki feladatra a környezetbarát megoldásokat. Ezeket keresik, használják. Ilyen a PNZ, példát mutat, megoldást nyújt.

7. Minőség
A német minőség hagyományosan megbízható fogalom a világban, Bajorország nagy márkák hazája, melyek nem követik, hanem diktálják a világ termékei számára az egyre magasabb színvonalat. A PNZ termékei mára már elérték a szintetikus termékeknek megfelelő minőségi követelményeket, sőt, megfelelő karbantartással akár tartósabbak is lehetnek.

8. Tanúsítványok
Ha egy gyár ennyi jót állít magáról, hajlamosak vagyunk rálegyinteni: ez csak a reklám. Ezért fontosak a tanúsítványok. A cég működését, a termékeket egységes, nemzetközi szabványok alapján, a gyártól független, hiteles szervezetek ellenőrzik, mérik, értékelik. Az így szerzett tanúsítványok nem kitalált, látványos emblémák, hanem ellenőrizhetők, tényleges tartalommal bírnak. A PNZ gyár és a termékek számos ilyennel rendelkeznek, érdemes olvasni róluk.

9. Választék
Választékunkban gyakorlatilag minden jellemző fafelületre található bevonó és ápolószer. Termékeinket bútorkészítők, asztalosok, parkettások, játékkészítők, gerenda- és rönkházépítők, restaurátorok, szobrászok, méhészek használják, de egyszerű használatuk miatt sokan saját lakásuk, házuk, bútoraik, tárgyaik szépítésére vásárolják.

Csatlakozzon a PNZ felhasználóihoz, törődjön környezetével!

A PNZ termékek gyártói tanúsítványaiA holland Climate Neutral Group vizsgálta a PNZ gyár működését, és megállapították, hogy széndioxid-semleges üzem, azaz széndioxid-kibocsátásukat ellensúlyozzák természetes erdők telepítésének támogatásával. Így nem járulnak hozzá a globális felmelegedést okozó széndioxid-koncentráció növekedéséhez.

A TÜV tanúsítványa szerint a PNZ gyár megfelel az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer és az ISO 14001:2009 környezeti menedzsment rendszer követelményeinek. Ezek a rendszerek segítik a vállalatvezetést és a dolgozókat abban, hogy a termékeket mindig azonos minőségben, a lehető legjobb színvonalon és a lehető legkevesebb környezetterheléssel állítsák elő. Fontos követelmény a folyamatos fejlődés is, azaz a vállalat folyamatosan keresi a hatékonyabb és környezetkímélőbb működés lehetőségeit, és termékeiket a fenntartható fejlődés szellemének megfelelően fejlesztik.
 

A termékek tanúsítványaiA német Institut für Baubiologie Rosenheim intézet által bevizsgált termék, mely teljesíti a bio-építészet legfontosabb elvárásait. Az így jelölt termék egészségi és ökológiai hatásaiban is a lehető legjobb szintet érte el.

Az EN 71-3 európai szabvány, mely a gyermekjátékok bevonataira vonatkozó előírásokat tartalmaz. Az így jelölt PNZ termékek alkalmazhatók gyermekjátékok felületére, mert nem tartalmaznak nehézfémeket, és a megszáradt felületből nem oldódnak ki káros anyagok.
A DIN 53160 szabvány szerinti vizsgálat a felületkezelő anyagokat száradás utáni oldhatóságuk szempontjából vizsgálja. Az ennek megfelelő termékek nyál- és izzadtságálló felületet biztosítanak.

A német Selbst magazin olvasói, felhasználói szavazatai alapján nagyon jónak minősített termékek.

Az Európai Unió környezetbarát termék jele. Az így jelölt termékek szigorú környezetvédelmi feltételrendszernek felelnek meg, azaz a hasonló célra készült termékek sorában a legjobbak közé tartozik. Környezetterhelő hatása a lehető legalacsonyabb, fejlesztése példaértékű. Nem sok ilyen termék van a piacon, mindig a környezetvédelmi fejlesztések élvonalát jelentő termékek viselik e jelet.

A német Deutsches Institut für Bautechnik intézet a vizsgálja a termékeket a DIN EN 14342 szabvány előírásainak megfelelően. Az így jelölt termékek alacsony kibocsátásúak. Lépcsőket, hajópadló és parketta termékeket Németországban csak ilyen tanúsítvánnyal ellátott felületkezelő anyaggal kezelten szabad forgalomba hozni. E tanúsítvány tehát nélkülözhetetlen a német piacra termelő vállalkozásoknak.

 

 

dő kód: