Termékajánló
Naptár
2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Hírek
2021.04.11 13:18
Termék részletek


PNZ MUNKALAP OLAJ-ARBEITPLATTEN - ÖL 2,5 lit (beltéri munkalapok és más felületek kezelésére és ápolására)

ÚJ
PNZ MUNKALAP OLAJ-ARBEITPLATTEN - ÖL 2,5 lit (beltéri munkalapok és más felületek kezelésére és ápolására)
 • PNZ MUNKALAP OLAJ-ARBEITPLATTEN - ÖL 2,5 lit (beltéri munkalapok és más felületek kezelésére és ápolására)
41 460 Ft
méret 
:

Természetes növényi olajokból készült értékes környezetbarát faolaj beltéri fa szerkezetű asztalok munkalapok, bármely fa vagy -fa jellegű bútorfelület kezelésére és ápolására, valamint tartós környezetbarát megoldás bármely beltért fa szerkezet faborítás kezelésére.
Színtelen és fehéren pigmentált változatban készül.
Egyszerűen ecsettel felhordunk a felületre amennyit a fa beszívni képes, egy ideig oszlatgatjuk, és hagyjuk beszívódni,
majd az esetleges felesleget letöröljük, és száradás után selyemfényűre polírozzuk.
Ha szükségesnek látszik, az eljárást megismételgetjük, Az felület utóápolása is hasonlóképpen zajlik.
Kiadóssága 10-20 m2 /liter,a felületanyagától és minőségétől függően.


 • PNZ ARBEITSPLATTEN- UND MÖBELÖL - Munkalap- és bútorolaj
  Tulajdonságok:
  Színtelen vagy fehér, nyitott pórusú, nedvességszabályozó, magas töltő- és jó behatoló képességű faolaj, a fának kiváló felületvédelmet nyújt. Víz- és szennyeződés-taszító. Környezetkímélő bevonat konyhai munkalapokra, asztallapokra, bútorokra. Az EN-71-es normának megfelel, gyermekjátékokra alkalmazható.
  Felhasználási terület:
  Bármely beltéri, nyers és lúgozott fafelületre alkalmas.
  Alkalmazás:
  A kezeletlen fa legyen tiszta, gyantamentes, és finoman csiszolt. Nedvességtartalma ne haladja meg a 14%-ot. Az olaj és a helyiség hőmérséklete legyen min. 18°C, a levegő páratartalma 60%.
  Figyelem! Tömör, enyvezett és furnérozott fák eltérően veszik fel az olajat, ezért színeltérések fordulhatnak elő. Ezért feltétlenül végezzünk próbadarabon olajozást.
  A terméket olajozó hengerrel vagy ecsettel nedves a nedvesre eljárással hordjuk fel a felületre, és oszlassuk mindaddig, amíg egyenletesen nedvesen fénylő felületet nem kapunk, és az olaj már nem szívódik be (fatípustól függően 30-60 perc). Ezután a felesleges olajat a bézs színű pad-del vagy polírozó párnával maradéktalanul dörzsöljük be a felületbe, amíg a felület száraznak nem látszik. A felületen nem lehetnek fényes és olajcseppes részek. Ezután hagyjuk 24 órát száradni, majd fehér pad-del vagy polírozó párnával polírozzuk át. Fontos: a fehér változatot jól fel kell keverni! A felület tisztítása: az első tisztítás és utánkezelés legkorábban a felhordás után egy héttel történhet. Tisztítható, kezelhető és ápolható PNZ-Holzbodenseife Fapadló tisztítóval.
  Száradási idő: 2-3 nap, ez idő alatt víztől és erős igénybevételtől védeni kell. Az olajozott felület élettartama erősen függ az első napok használati módjától. A száradás ideje alatt a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell, pl. hagyjuk nyitva az ablakokat. Az oxigénellátás végig legyen megfelelő, és ügyeljünk rá, hogy a hőmérséklet ne süllyedjen 18°C alá.
  A munkalap használata során ne hagyjuk a vizet rászáradni a felületre, mindig töröljük szárazra.
  Kiadósság:
  1 liter kb. 15m2-hez elég első kezelésnél, függően a fa típusától és a felület minőségétől.
  Tárolása:
  Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig eltartható. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A későbbiekben felhasználható.
  Eszközök tisztítása:
  Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.
  Összetevők:
  Természetes olajok (bogáncs, mák, dió, szója, napraforgó), iso-alifátok, ólommentes szárítók. A fehér változat adaléka titánfehér és ólommentes szárítók.
  Biztonsági előírások:
  Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
  A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
  Fontos:
  A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


 • méret 
  2.5
  Cikkszám
  313
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  3,5 kg/db
dő kód: